Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.07.2007 10:04 - За задължителното гласуване (гост pakostinka)
Автор: dobro Категория: Други   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2007 19:57


 Какво определя една страна като правова и демократична? Естествено правата на гражданите ъ.  А какво я определя като диктаторска? Тогава, когато правата са превърнати в задължения и има санкции при неупражняване на дадено право.

Светилата на родната политика внесоха предложение гласуването да бъда задължително, което според мен автоматично го прехвърля в друга графа и го изменя от право на глас в задължение да дадеш гласа си, а ако не си изпълниш задължението, следва санкция.

Умно, наистина умно, но определено непрактично, неприложимо и най-вече НЕПРИЕМЛИВО!!!

Защо смятам, че е умно?

1.      Защото тези, които не гласуват, са във възрастовата група 18-35 и това са онези, които политиците забравят в предизборните си кампании, които не успяват да привлекат и които никога няма да дадат гласа си за БСП. По този начин партиите в център и дясно си осигуряват по-голяма подкрепа, тъй като всички знаем, че контингента на БСП и ДПС е дисциплиниран и гласува, защото има навици или защото им дават по някой и друг лев.

2.      Неизпълнението на вмененото задължение и наложените в последствие санкции ще допринесат за увеличаване на средствата в държавната хазна, от което следва покриване на дефицити, които са налице, защото някой някъде е прекалил с харчлъка на държавни пари, и по този начин политиците ще съумеят да си зашият гащите – вярно с бели конци, но поне ще са на задниците им.

Смятам също така обаче, че е и опасно?

Защото принудата ще доведе до мобилизация на гласовете около новорегистриралата се партия ГЕРБ, която по мое мнение ще повтори модела на НДСВ и АТАКА, и която, също по мое мнение, е още по-опасна от тях, защото смятам, че е борческа и че единственото нещо, което могат да правят нейните членове, е да словобудстват публично, самодоволно и изхождайки от позицията на категоричен победител в изборите.

Смятам обаче, че е и глупаво?

Защото никой, повтарям НИКОЙ, няма правото да задължава упражняването на дадено право, а не беше ли България ПРАВОВА СТРАНА, каквото и да означава това за вас?

За това всички ние имаме права, за да преценяваме самостоятелно след определена възраст дали ще се възползваме или не от това и спрете да ми давате примери с 4-те страни членки на евросъюза, а погледнете малко по-далеч от купанките си, размърдайте чифра закърнели мозъчни клетки в междуушното си пространство и престанете да се излагате.

Знаете ли защо задължителното гласуване, обвързано със санкции, е глупаво? Защото, ако се вземе едно такова решение, сигурно ще отида да гласувам, тъй като парите са си пари, а аз не искам да давам още на народните блюдолизци. Ще се подпиша в списъка, ще пусна бюлетини, но ще съботирам – изборите, държавата, тъпите политици, но най-вече себе си, защото когато принудиш един човек и го притиснеш в ъгъла е нормално да се задействат инстинктите за самосъхранение и да започне да се бори и разрушава, а не да създава. А едва ли има някой, който иска това...дори и политиците...




         Тук очакваме вашите коментари за задължителното гласуване! За да коментираме заедно, нека го правим тук, а не при отделните глави!

          Ето мненията на другите глави:

veras - тук!
locke - тук!
breathe - тук!


          Очакваме ви!



Тагове:   гост,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobro
Категория: Други
Прочетен: 97266
Постинги: 21
Коментари: 78
Гласове: 412
Архив