Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.07.2007 10:58 - Отново отложени...
Автор: dobro Категория: Други   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2007 17:53


Злощастните медици в Либия отново бяха "отложени", този път от Висшия съдебен съвет, който според официалните източници, "нямал време" да разгледа и техния случай! Нямал време, защото имало много други належащи неща преди тях.

Няма проблем. И без това от 8 години живота им се "отлага", какво пречи да изчакат още ден, два, пет, месец, година? Не е като да не са свикнали. Само дето почти никой не смее да каже, че това е изключително лош сигнал, който не вещае скорошна развръзка. Нищо, че семействата вече усвояват изпросената "кръвнина" в размер на 1.000.000$ за всяко заразено дете. Нищо, че отвсякъде ни заливат с информацията, че едва ли не, медиците вече са свободни. А те не са, и надали скоро ще бъдат. Ако, не дай Боже, все пак бъдат екзекутирани, кой ще поеме отговорността? Тиходипломатичният трабант на г-н Соломон Паси? Надали.

В този ред на мисли, бих желал да акцентирам върху нещо, за което малко се говори, но се случва. Именно става дума за част от обществените нагласи в страната. Вчера сутринта по една от водещите телевизии случайно попаднах на обадил се по телефона зрител, който каза следното: "Е да не би аз да съм ги карал да ходят в Либия? Да не би да не знаеха кой е Кадафи? Сами са си виновни, и заради тяхната алчност, от осем години насам целият български народ бива занимаван с техните глупости!". Това са думите на наш съгражданин. Следващ зрител: "Напълно съм съгласна с предния човек! Не може тука седем милиона българи да бъдат всекидневно изтезавани от собствената си държава в продължение на 17 години, а в следващия момент за тия тука да ми бъде натрапвано отвсякъде, че едва ли не са свети мъченици! Най-вероятно са виновни! "

Не желая да дам свой коментар, защото ще е изпълнен с квалификации и обиди, заради които биха ме баннали администраторите.

Чудя се, ако нашите медицински сестри се завърнат някога в България, как ли биха реагирали на едно подобно изказване от страна на техните съграждани? Чудя се също, защо водещите медии за пореден път си завират щраусовите глави в пясъка и не желаят да покажат реалните нагласи и позиции на хората? Защото сме единни само на масата, обединени от току-що отворената ракия. Или кой каквото пие. И защо по неписаните закони на обществото, когато питието свърши, се вдига бунт, който трае до отварянето на следващата бутилка?

 

Всяко чудо за три дни. А някои - дори за осем години…

(Breathe)

Ако имате желание да споделите мнението си по темата, моля направете го ТУК.



Тагове:   Отново,   отложени,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobro
Категория: Други
Прочетен: 96814
Постинги: 21
Коментари: 78
Гласове: 412
Архив