Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.07.2007 15:28 - Шумният провал на тихата дипломация
Автор: dobro Категория: Други   
Прочетен: 1911 Коментари: 0 Гласове:
0



‘Не искахме милост, а справедливост!’ В тази реплика на д-р Здравко Георгиев се крие цялата трагедия. Защото последните 2 години България не търсеше справедливост. Търсеше единствено връщане на медиците ни в България. Справка – премиера Станишев!

В крайна сметка какво стана?! България плати неясно каква 9 цифрена сума! Неясно каква, защото Станишев го е страх да каже колко сме платили за едното нищо! Нищо по-лесно от това да смениш смъртните присъди с доживотен затвор в Либия! Защото дори прибирането в България не е гарантирано. Още вчера в един от постовете описахме механизма, по който медиците ни могат да бъдат държани под официален претекст в Либия още дълги години. Забравихме само едно – има още родители на болни и починали деца, които не са подписали споразумението с фонда ‘Бенгази’, част от тях дори водят съдебни искове против медиците. Технически, това е още една причина медиците да не бъдат върнати – срещу тях освен делата за клевета има и висящи граждански искове. Оказа се, че и междуправителствената спогодба не третира и казус на депортиране в случай на доживотна присъда. С две думи – много зле! С една – хептен!

На това му се вика провал!!! Голям, грандиозен, ужасен провал! Провал на президента, правителството, премиера и външния министър! Шумен провал на тихата дипломация!!! Когато Паси беше външен министър, нещата бавно се задвижиха, но тогава се говореше за невинност, а не за милост; за помощ на болните, а не за колосални премии на роднините; за наистина тиха дипломация!

Европа ликува – постигна успех! САЩ също си приписват заслуги – всъщност те се споразумяха с Кадафи още преди седмица за тази промяна в присъдите! Повече няма да натискат, каквото и да говорят, дори вече откриха посолство в Либия, а нямаха такова от няколко десетилетия. Лондон няма да пусне атентаторът от Локърби заради нашите медици, а за Кадафи това е основната цел сега. Има дълго да чакаме! Много дълго! Години...

Ние поискахме справедливост!

Правителството плати за милост, която ни се дава с половин уста. Дава ни се частично, дава ни се незнайно кога, дава ни се в едно с дамга на убийци!

Грешно е да търпим! Грях е да сме безучастни!

 

Трите глави на Стефка  застават на една позиция и призовават:

 

АКО МЕДИЦИТЕ НИ НЕ БЪДАТ ТРАНСФЕРИРАНИ В БЪЛГАРИЯ ДО ЕДИН МЕСЕЦ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!

И ДА СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕКАДЪРНОСТТА И ПОХАРЧЕНИТЕ НАХАЛОСТ СУМИ!



Тагове:   дипломация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobro
Категория: Други
Прочетен: 97205
Постинги: 21
Коментари: 78
Гласове: 412
Архив