Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.07.2007 14:09 - Бетонните реки на Странджа
Автор: dobro Категория: Други   
Прочетен: 1691 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2007 15:13


Kill "em all, ама всичките планини, барабар с морето! Че да могат селяните да си продават земите на безценица. Че да могат мутрите да благоустройват и да строят светлото ни бъдеще! Хубава била Странджата, неповторима, обичали си я страшно много, ама са недоволни людете, че не могат да си шитнат парцелчето за някой и друг лев.

Частна собственост било, добре. Аргументът, че могат да си правят със земята каквото решат е неоспорим. Обаче забелязвате ли интересната тенденция, пак нашата държава се оказва дрипавото цигане, дето може да прави всичко, само дето го прави без да мисли! Как другите страни успяват хем да запазят природата си непокътната, хем да пресекат недоволството на шепа печалбари? Печалбари, които мислят само и единствено за коремите си. Ама да ви питам нещо бе, га ядохте текезесарските кифтета по-рано по соца, ни ривахте против одържавяването, нали? Ние, ни ривахте. Ама станахте тука за половин година европейци и почнахте да си знаете, че и да си търсите правата! Пътища щели да затварят, че недоволни били! Ми като нямате акъл, затворете целия т.нар. панорамен път, от Румъния до Турция. По-добре някой да беше продължил да мисли, решава и действа вместо вас. Не че сега не е така, ама ако си мислите, че днес някой от тях ви мисли доброто, жестоко се лъжете. Ама не може, отхапахте отдавна ръката, дето ви хранеше цял живот!

С всяка изминала година ще ходим по все по-жегав асфалт. Никой ли не разбра, че природата се променя? "Бе кво ми пука за климата, нали нема съм жив след 100 години! Аре сиктир, бегай! Да върнат земите на хората!" Коментар - желязо! Железобетон направо! Бетонен довод на бетонните глави! Ей, мама му стара, първа радост е за мене!!!

Нищо, че до 20 години всичко онова, което се е запазило по тия земи като чудна и неповторима природа, ще бъде залято с бетон и погребано завинаги. Разкажете играта на Иракли, на Странджа, на Пирин, на Рила, може и на Витоша да построите нещо курортче, има нужда. А Стара планина? Знаете ли колко километри имате за строителни площадки? Много! Излейте две-три бетонни реки, ама да има задължително и на Странджа такава - би било един прекрасен, (е леко авангарден, но все пак) атракцион. А защо не дори паметник на демократическото строителство? Ама хей, строители на Нова България, да не забравите да поставите отпечатъци от ръцете си на бетона, че да ви помнят бъдните поколения! Действайте, разрешавам.

Разрешавам! Сечете горите, бетонирайте планините, отровете реките, направете въздуха с кисел аромат и жълто-зелен цвят, аз и на друга планета мога да живея! Не разбрахте ли вече, че съм над тия неща?!?

 

(Breathe)



Тагове:   Странджа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobro
Категория: Други
Прочетен: 97190
Постинги: 21
Коментари: 78
Гласове: 412
Архив